Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Kačialovo gimnazija, kaip ir kasmet, įvairiais renginiais pažymėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Vasario 3-17 dienomis mokiniai kūrė informacinius plakatus ir pateiktis apie šios dienos įvykius Lietuvoje, piešė piešinius, kūrė eilėraščius apie laisvę, vertė tekstus iš rusų į lietuvių kalbą, atliko istorijos testus, kartu su mokytojais vyko į Signatarų namus. Vasario 12 dieną mokyklos foje per ilgąją pertrauką skambėjo mokinių atliekamos patriotinės dainos, o vasario 17 dieną vyko geriausių pateikčių apie Vasario 16-ąją pristatymas ir geriausių informacinių plakatų paroda.
Septintų ir aštuntų klasių moksleiviai valstybės atkūrimo dienos proga išbandė jėgas lietuvių kalbos olimpiadoje. Iš septintų klasių mokinių (14 dalyvių) geriausiai pasirodė Ogonkova Viktorija (7B), Senčenko Ana (7B) ir Kovalenko Sava (7C).
Aštuntų klasių lietuvių kalbos olimpiadoje dalyvavo 31 dalyvis. Pirmąją vietą pasidalijo 8A klasės mokinys J. Paniutin ir 8C klasės mokinė J. Žukova. Antrąją vietą užėmė 8C klasės mokiniai J. Ragožin, V. Glinskaja ir 8D klasės mokinė R. Motesovičiūtė. Trečiąja vieta džiaugėsi N. Černyšova (8A), V. Kviatkovskaja (8A), D. Michnevič (8B), V. Kokoš (8B), K. Mejer (8C), A. Zagorskaja (8C). Pagyrimo raštus už gerus rezultatus gavo V. Abložnaja (8A), A. Kulikova (8B), D. Beinoraitė (8B), V. Michailovskaja (8B), A. Trutneva (8c), A. Rudnik (8D) ir J. Kogan (8D).
Džiaugiamės, kad visa gimnazijos bendruomenė aktyviai pažymėjo šią mūsų šaliai svarbią datą.
Lietuvių k. mokytojas A. Kamandulis

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos