Vasario 11 ir 13 dienomis I klasių mokiniams vyko edukacija Antropologijos dirbtuvės: maistas ne(be) maistas, apimanti teorinius ir praktinius užsiėmimus. Mokiniai susipažino su antropologiniu požiūriu į ekonomines, socialines ir kultūrines maisto produkcijos ir vartojimo puses, išsiaiškino socialines ir aplinkosaugines maisto švaistymo pasekmes. Mokiniai atliko ir praktines užduotis, kurių metu ieškojo sąsajų tarp skirtingų ekosistemos elementų ir jų reikšmės maisto gamybai.

Naudodamiesi informacinėmis technologijomis, mokiniai aiškinosi, kaip iki vartotojų atkeliauja įvairiausi maisto produktai, taip pat susipažino su praktikomis, kurios mažintų maisto švaistymą. Edukacinių dirbtuvių pabaigoje visi gavo atminimo dovanėles – neįprastas užrašų knygeles su begale patarimų, kaip gaminti, saugoti maistą, planuoti jo atsargų kaupimą.