Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Happy PillsŠiais metais, vykdant programą Lietuvos Junior Achievement, mūsų gimnazijoje susikūrė ir sėkmingai dirbo trys mokinių akcinės bendrovės, kurios reklamavo ir pardavinėjo savo produkciją, ją pristatė gimnazijos labdaros mugėje, taip pat dalyvavo LITEXPO vykusioje parodoje „Studijos 2020“. Labiausiai pasisekė akcinės bendrovės „Happy Pills“ komandai – ji išmokėjo po 36% dividendų už kiekvieną akciją.

Praeitais mokslo metais gimnazijos trečiokai, pasirinkę Verslo ir vadybos mokomąjį dalyką, subūrė komandą ir nutarė išmėginti jėgas verslo srityje. Buvo įdomu, ar sugebėsime sukurti produktą, turėsiantį paklausą, ir iš jo uždirbti. Taip pat turėjome ambicijų ta preke sudominti ne tik gimnazijos bendruomenę, bet ir dalyvauti įvairiuose jaunųjų verslininkų projektuose.

Mintis, ką gaminti, gimė ne iškart. Svarstėme, kas būtų patrauklu ir nesunkiai padaroma. Taip gimė idėja gaminti saldumynus – juk juos visi mėgsta. Sukūrėme nedidelę rankų darbo saldumynų produkcijos parduotuvėlę Instagrame. Per 7 mėnesius dalyvavome kalėdinėje labdaros mugėje, geriausių projektų pristatyme tėvams, LITEXPO vykusioje parodoje „Studijos 2020“, taip pat patekome į šalies online organizuotą jaunųjų verslininkų konkursą.
Per tą laiką mes ne tik pardavėme daugiau kaip 1000 vienetų gaminių, bet ir tapome stipria, vieninga komanda, kuriai padėkų, patarimų negailėjo sėkmingi verslininkai.
Šis darbas tapo mums puikia galimybe išmėginti savo jėgas, kūrybiškumą visiškai naujoje veikloje, pasitikrinti asmeninius gebėjimus. Be viso to, mes dar ir užsidirbome, o pelnu pasidalijome su akcininkais.


Happy Pills bendrovės prezidentė Polina

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos