Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Pamokos kitaipGegužės 12-13 dienomis gimnazijoje vyko hakatonas „Sukurk idėją dėžutėje“ pagal Erasmus+ programos projektą „Think Inside The Box! A methodological STEAM toolkit for schools“, kurį koordinuoja VšĮ „Robotikos mokykla“. 

21 kūrybiškiausias aštuntokas pasiskirstė į septynias grupes ir bandė iš paprasčiausių priemonių kaip kartonas, klijai, mediniai dantų krapštukai sukurti dėžutę, kurią galima naudoti ir žaidimams pertraukų metu.

Jiems pamokos vyko kitaip. Pamokų metu mokiniai praktiškai pritaikė inžinerijos, fizikos, matematikos, elektronikos, 3D modeliavimo ir programavimo žinias, kurdami projektus dėžutės viduje, o per pertraukas atliko kūrybines trumpas užduotėles. Per dvi dienas, taikant teorines ir praktines žinias, mokiniai pakartojo beveik visų dalykų žinias. Tai padėjo mokinius mąstyti kaip išradėjus bei plėtoti gebėjimus vykdyti STEAM veiklas.

Aštuntokai, dirbdami komandose, nustatyto dydžio dėžutėje kurdami ir programuodami savo pasirinktais įrankiais bei “micro:bit“ kompiuteriukais įgyvendino savo idėjas. Tas nepakartojamas jausmas atrasti nuostabius dalykus su pačiomis paprasčiausiomis priemonėmis. 

Projektą įgyvendinti padėjo VšĮ „Robotikos mokykla“ ir žinoma gimnazijos administracija.

robotikos mokyklathink inside boxerasmus plius

 

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos