Vilniaus
Vasilijaus Kačialovo gimnazija

Šeštadienį, gruodžio 11-ą dieną, 34 gimnazijos mokiniai išvyko į pažintinę ekskursiją – integruotą pamoką senųjų Kėdainių link. Ekskursantų branduolys – klubo „Umka“ nariai, kiti dalyviai – įvairių konkursų ar olimpiadų nugalėtojai bei šiaip šaunūs ir aktyvūs mūsų gimnazijos mokiniai. Kelionės tikslas buvo mažas Šetenių kaimelis – Nobelio premijos laureato rašytojo Česlovo Milošo gimtinė, čia esantis jam skirtas muziejus. Ateinantys 2011-ieji metai Lietuvoje paskelbti Česlovo Milošo metais ir šio rašytojo veiklai ir kūrybai paminėti bus skirtas ne vienas renginys, tad prie šio iškilaus žmogaus paminėjimo žada prisidėti ir „Umka“ – surengti literatūrinę popietę apie garsią Lietuvos Milošų giminę.

Į ekskursijos maršrutą buvo įtraukti dar keli įdomūs objektai: Pašilės stumbrynas, viduramžius menantis Krakių miestelis, Kėdainiai... Vieniems labiau patiko galingi ir aristokratiški stumbrai, kitiems – senove dvelkiančios bažnyčios, sidabriniai grafų Radvilų sarkofagai ar seserų kotryniečių vienuolynas.... Tačiau bene labiausiai visus sužavėjo kalėdų dvasios ir šventinių vitrinų kupini Kėdainiai, jo žaižaruojantis senamiestis, panašus į vaikystėje matytą naujametinį atviruką...
Daug ką pamatėme, daug ką naujo sužinojome: įdomių geografijos ir istorijos, gamtos mokslų ir religijos, lietuvių kalbos ir literatūros faktų. Visa tai gražiai apibendrinę žadame pateikti klubo „Umkos“ renginyje sausio mėnesį, o kol kas siūlome pasigrožėti keliais įsimintiniausiais kelionės įspūdžiais, užfiksuotais mūsų fotografų.

Tėvų linija

Tėvų linija

Nuorodos